27 Nisan 2011 Çarşamba

Diş Tellerin Sorun Olmasın





 Güven sorunu... Rahat gülememek... Gülerlen elinle ağzını kapatma...
 Evet, bu diş bozukluğunun sende yaptığı olumsuz etkiler. Yıllardan beri bu sıkıntıları çekiyor ve artık dur demek istiyorsun.Nasıl mı ? Diş telleri... Tamam, kabul ediyorum kulağa hoş gelmiyor.Ve ilk duyduğunuzda aklınıza Çirkin Betty geliyor.Nedense filmlerde ve dizilerde çirkin, salak kız rollerini diş teli takan, gözlüklü inek kişiler oynar.Buda bilinç altına hep '' Telli kızlar çok çirkindir.Onlardan uzak dur ! '' gibi sinyallerin yerleşmesini sağlar.Oysa bununla alakası yoktur.Özellikle şeffaf tel kullanıyorsan.
 Diş tellerini takarken acımıyor
.Ama taktığınız günün akşamı dişleriniz müthiş bir şekilde ağrıyor.Normaldir, sonuçta dişleriniz köklerinden oynayacak.Bu ağrı neredeyse 1 hafta sürüyor.Yemek yemek bir işgence haline geliyor.Özellikle kola, şeker, çikolata, kuru yemiş gibi abur cuburların hayatınızdan çıkması sizi deli ediyor.Eğer kolanın hasretine dayanamıyorsanız kolanın içine biraz su ve şeker katarak içebilirsiniz.Ama siz yine ipleri gevşetmeyin.Pipetle için ve sadece kola krizlerinizde bunu deneyin.
 Tam ağrılar gitti derken ağzınızın içinde aflar çıkmaya başlar.Hatta dudaklarınızda...Bu seferde ağzınızdaki yaralar yüzünden bir şey yiyemez olursunuz.İsyan edersiniz.Belki de taktırdığınıza pişman olursunuz.Size tavsitem; bu süreçte çorba ve sebze türü şeyler yemenizdir.Yaraların geçmesi için aklınıza geldikçe tuzlu su yapıp ağzınızda çalkalayın.Bu yaralarınızın geçmesini hızlandıracak.
 Aflardan ve ağrılardan kurtuldunuz.Diş tellerinizle şuan mutlusunuz.Ve işte o gün ! Doktor kontrolü ! Doktor kontrolleri genellikle 1 ayda 1 olur ve randevu gününüz geldiğinde doktorunuz tellerinizi sıkar.O günün akşamı yine dişleriniz ağrır ama bu ağrı ilk ağrı kadar rahatsız etmez.Bir süre sonra alışırsınız.
  4. ayda aynaya baktığınızda dişlerinizdeki değişimi rahatlıkla görebilirsiniz.Unutmamak gerek bu daha tedavinin neredeyse en başı. Kısa sürede bu kadar mucizeler oluyorsa 1-2 sene sonra neler olacak diye düşünmekten kendinizi alıkoyamazsınız.Dişlerinizde tel olsa bile gülmek sizin için sorun değildir çünkü utanacağınız, çekineceğiniz bir şey yoktur. Tellerinizi sıktırmaktan da korkmazsınız çünkü bu acıya alıştığınız için hissetmezsiniz bile.
 Ben her zaman bir şeylerde başarılı olmak için kendinizden ödün vermek gerektiğine inanırım.Hiç bir güzellik karşılıksız değildir.Hem acı çekmekten doğal ne olacak ki ? Akıl var mantık var.Dişleriniz köklerinden oynuyor, tabiki ağrıyacak.Hele böyle bir durumda görünüşe önem vermeniz de çok saçma. Tel takılmadan önceki hali daha mı iyiydi ? Eğer tel taktırmanız gerekiyor ama direniyorsanız bunu 2 kez düşünün.Çarpık dişleriniz sizinle ömür boyu olacak ama teller ? 1 yada 2 sene... Bir ömrün yanında 2 sene nedir ki ?

MOTİVE:

Demi Lovato 1.5 sene kullandı.Şimdi tel takmadan önceki ve sonraki resimlerini karşılartıralım.Sizce hangisi daha iyi ?





















Ve Şimdi ! 

75 yorum:

  1. Gerçekten çok güzel örnekler vermişsiniz.
    Bende tel takıyorum 1 yıl oldu ama gerçekten çok sıkıldım bırakmayı düşünüyorum.Hep böyle düşünüyorum ama cesaret edemiyorum çünkü tedavinin yarısındayım ve bu kadar emek boşa mı gidecek diye düşünüyorum.İnanın bu örnekler beni rahatlattı.

    YanıtlaSil
  2. Evet bende şeffat olanını kullanıyorum.
    Herkesin aksine ben takmak için can atıyordum.
    Şuan 3 ay oldu. Ve çok memnunum.Diş doktorumda otururken bir kızın annesine yalvardığını gördüm ve herkesin benim gibi düşünmediğini fark ettim.
    Yardımcı olmuşsam ne mutlu bana :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mrb ben melek size bişey soracağım yakınlarda diş teli takacağım ve okullar da açılıcak arkadaşlarım benle dalga geçermi ama arkadaşlarım bildiğiniz gibi değil ben çok başarılıyım okulda beni kıskanıyolar ne yapabilirim nolur cvp verin

      Sil
    2. simge birşey sorabilirmiyim şeffaf teller normallerin fiyatıyla aynı mı veya dahamı fazla ?



      Sil
  3. Merhaba.Ben de tel kullanıyorum ben klasik olanlardan kullanıyorum.sıkıldım.Çok kararsızım.Çıkarmayı düşünüyorum 1 yıl oldu ve ben gerçekten çok sıkıldım.Tel konusu gelince aklıma ağlayacağım geliyor.Hiç sevmiyorum.Ne yapmalıyım? Tellerle hiç mutlu değilim.

    YanıtlaSil
  4. Tellerle mutlu değilsen tellerin sana vereceği pozitif sonuçları düşünmelisin.Hayal et... 1 yıl daha geçmiş ve tellerin çıkmış. Dişlerin inci gibi.Rahatça gülebiliyorsun. Seninle birisi konuşurken gözlerine değilde dişlerine bakıyor.
    Hem 1 yıl geçmiş.Tedavinin süresi ne kadar bilmiyorum ama 1 yılı geçiren 1 yıl daha geçirebilir. Telleri sorun etme...Sonuçta o acıları dişlerin güzel olsun diye çekiyorsun, boşuna değil. Eğer telleri çıkarmayı cidden düşünüyorsan teller çıktıktan sonra dişlerinin eski haline gelme ihtimalini göz önünde bulundurmalısın.

    YanıtlaSil
  5. ben sorun yapmamaya çalışıyorum ama bana hatırlatanlar çok oluyor ve dalga geçiyorlar ve benimkiler sabit tel 2 yıl boyunca hiç durmadan böyle yaşamalıyım benim için harika 2 yıl sonra benimle dalga geçenlerden daha güzel dişlerim olacak ama ben sabırsızım bekleme ve sabretme süreçle kabir azabından beter...

    YanıtlaSil
  6. Kesinlikle doğru olanı yapıyorsun. Sabırsızlık bölümüne gelince; dişlerin yavaş yavaş düzene giriyor. Bu küçük değişimlerden motive ol. Sonuçta dalga geçilecek bir konu degil. Dişlerin bozuk ve düzelmesi için doktora gidiyorsun. Böyle dalga geçen kişileri akıl sağlığından yoksun buluyorum.

    YanıtlaSil
  7. Merhaba.Ben de tel takıyorum.Evet bende sıkıldım.Ama dayanmaya çalışıyorum umarım önümüzdeki mayısta tellerime veda edicem.Dayanmak zorundayım.Tedavim bu kadar ilerlemişken bırakamam.Şöyle motive oluyorum artık çıktığım yerlerde bir sürü insan diş telli :))

    YanıtlaSil
  8. Ben sıkılmadım, seviyorum tellerimi sadece doktor kontrolleri çok zor oluyor. Telleri sıkıyorlar. Geçen dişlerimin etrafına halka gibi bir şey taktılar o çok acıttı. Ne olduğunu bilmiyorum ama ağzımda tonlar taşıyormuşum gibi geliyor.Dayanıcaz artık :P

    YanıtlaSil
  9. ben bugün taktırdım diş telini :(( 2 yıl nasıl geçicek yaa ama iiki okudum bu yazıyı. tşk ederm moralim brazda olsa düzeldi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tel tarafı dahil büt dişleri yavaça fırçalıyorsun.fırçalamazsan iz kalablir.

      Sil
    2. yaa ben daha dün taktırdım çok fena acıyo makarna bile yiyrmiyorum sadeve süt-bisküvi napacam ben ??

      Sil
  10. aslında ben ilk önce cerrahi müdahele geçitdim ve moralim aşırı derece bozuktu ağzımın içine pamuklar tıkılmış elimde buz yüzüme sürüyordum ve yüzümün %75 ini hissetmiyordum bu yüzden ağladım ama ertesi gün herşey değişti yüzüm şişmeye başladı bunun için doktora gittim ve tam 1 hafta yüzüm şişmiş şekildeydim ve her gün anneme ağrılarım var diye yalan söyledim annemde beni okula göndermedi ama annem neden gitmek istemediğim gayet iyi biliyordu ve sonunda geçti okula gittiğimde kimse tellerimi fark etmedi süperdi tellerimi sevmiştim hem tedavi olcaktım hemde kimse tellerimi fark etmedi süperdi ama yanılmışım çünkü asıl tellerım 2 hafta sonra takıldı ve moralim bozuldu hayal kırıklığına uğradım...

    YanıtlaSil
  11. Simge G. evet doktor kontrolleri bazen sıkıntılı oluyor.Benim sorunum alt çenem geride öne alacağız.Bu tedaviye başladık yani düzgün tutmam gerekiyor çenemi.Tellime bir parça taktı doktorum ve inan o parça ilk günlerde sinir ediyordu beni yemek yiyemiyorum ağrıyor.Çok sinir bozucuydu.Ama alıştım.Zaman gerek işte.dişlerimizin düzelmesi içinde.

    YanıtlaSil
  12. Adsız sıkılman yada üzülmen doğal ancak alışacaksın.Ben tel takdırdığım ilk gün sevinçten havalara uçuyordum.Ama şimdi sıkılıyorum fakat dayanıyorum hem belki bakarsın çabuk düzelir kurtulursun :))

    YanıtlaSil
  13. Benim de alt çenem geride ve ileri alınması gerekiyormuş, bu tedavi yaklaşık ne kadar sürer bilginiz varsa paylayaşabilir misiniz? Bir de normal telle yapılan bir şey mi yoksa farklı bir sistem gerektirir mi?

    YanıtlaSil
  14. Adsız tedavi değişiyor ama rakam istersen 2 yılda biter.Normal telle yapılıyor 1 yıl sonra normal tele farklı bir aparey takılıyor.Bu apareylerin kopmaması lazım.Benim de sanırım bir kaç ayım kaldı.

    YanıtlaSil
  15. merhaba arkadaşlar bende yeni tel takanlardanım. damak tel benim ve zorluğunu şuan hissdiyorum. konuşmakta zorlanıyorum. damak tel kullananlar bilir tedavi işe yarıyormu ? şimdiden teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. damak tel gerçekten işe yarıyor. ama düzenli takmazsan dişlerin eski haline döner.ben ilk olarak damak tel takmıştım sonra sabit tele geçtim keşke damakta kalsaydım.ama damaktan sonra sabit tel kesinlikle takıyorlar zaten heveslenme :)

      Sil
  16. Merhabalar..Damak tel hiçbir işe yaramıyor ben 4 sene taktım dişlerim aynı kaldı boşuna geç kaldım. şimdi sabit teller var 10 aydır ve durum harika yakında çıkıcağna söylüyo doktorum da bilemicem tabi.Bence hiç vakit kaybetmeden sabit tele geçmeni tavsiye ederim. kesinlikle hiç bir faydası olmuyo damaklığın

    YanıtlaSil
  17. aşırı tembelliğim yüzünden 4 sene süren bir ortodonti tedavisi geçirdim :) bu tamamen kişinin istemesi ve düzenli olmasıyla alakalı.geçen hafta diş tellerim çıktı ve gözlerime inanamadım.şu anki halinin olacağını bilseydim doktorumun bana vermiş olduğu tüm lastikleri düzenli kullanırdım :) emin olun bir gülüşün insanın hayatına getirilerini hayal bile edemezsiniz.kendinize güveniniz geliyor.insanlar ağzınızın içine bakıyor resmen :)) tabi teller çıktığında bu uzun maraton bitmiyor.sabit veya hareketli apareyler (doktorun karar verdiği) dişinize takılıyor ama diş telleri gibi belirgin değil.sadece dişlerinizin eski pozisyonlarına dönmesini engellemek için.bu da yaklaşık 1-1.5 yıl kadar sürüyor.ama emin olun herşeye değer... :)

    YanıtlaSil
  18. bende takmak istiyorum.çünkü dişlerim ayrık benim arkadaşlarımın benşmle dalga geçeceğini sanmıyorum ama dalga geçseler bile ben hiç umursamıca bu sonuçta allah vergisi bende teknolojik gelişmelerle düzeltiyorum. ama ben biraz korkuyorum .çok canımız acıyomu bana bilgi verebilir misiniz ?

    YanıtlaSil
  19. Örnekler gayet güzel bende taktım diş teli faka benim ki çıkarılabiliyordu her neyse benim tedavi sürecim bitti çok mutluyum. Fakat bu yazıyı okuyunca her nedense tekrar takma isteği geldi içimden hakkını vermeliyim Simge G.

    YanıtlaSil
  20. birşey soracağım dişlerimizi fırçalıyoruz ama tel tarafını fırçalayamıyoruz.teller çıkarılınca izi kalır mı?

    YanıtlaSil
  21. Merhaba,
    Benim de dişlerim bozuk. Ama daha hepsi çıkmadığı için birkaç sene sonra takılacak. Arkadaşlarım dalga geçer diye çok korkuyorum. Hem hiç kimse memnun değil. Ayrıca takılırken çok canımız acıyor mu? 11 yaşıma geni girdim. Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
  22. Merhaba, arkadaşlar ben 18 yaşındayım ve bu sene lise sona gidiyorum.Yaklaşık 2 ay önce diş teli taktırmak için doktora gittim dişlerim aşırı derecede ayrıktı.İlk randevunuzda doktorunuz alçı gibi bir malzemeyle dişlerinizin ölçüsünü alıyor ve ikinci randevudada diş teli takma kısmına geçiyorsunuz diş teli takmak kadar kolay bişey yok bence diş konusunda çünkü sadece yapman gereken ağzını açık tutmak ve hiçbir acı hissetmemek :) benden yaşça küçük arkadaşlar için söylüyorum benim kadar geç kalmayın lütfen ben bu yaşıma kadar taktırmadığım için pişmanım çünkü bu teller gerçekten aşırı derecede işe yarıyor sadece 2 ay oldu ve dişlerimin arasındaki mesafe yok denecek kadar azaldı doktorum ve arkadaşlarım görmek istediklerinde dişlerimi göstermekten acayip zevk alıyorum çünkü hepsi gerçekten çok güzel oluyo şeklinde yorumlar yapıyolar yani kısacası; henüz tel taktırmamış olanlar maddi durumunuz el veriyorsa asla beklemeyin bian önce ailenizi de ikna edin ve telleri taktırın insanların abartılarına internetten gördüğünüz saçma sapan yorumlarada kanmayın diş teliniz sadece sizin ve doktorunuz arasında bunu unutmayın o ne derse yapın en fazla 3 yılda muhteşem bi gülüşe sahip olucaksınızdır :)

    YanıtlaSil
  23. 1 buçuk yıldır diş teli kullanıyorum, inanılmaz ağrılar çektim, görünüşle ilgili bir sıkıntım olmadı kafaya da takmadım fakat zaman geçtikçe alt çenemin daha önde olduğunu farkettim, teller çıkınca eski haline dönecek ama çenenin önde durması rahatsız edici ve ağrıların artmasına neden olan bir durum, defalarca, yapmasam ne olurdu sanki diye düşündüğüm olmuştur, evet sonuç mükemmel olacak çünkü dişlerim korkunç durumdaydı ve şimdi tellerin ardından çok güzel görünüyor ve büyük ihtimalle bu haftasonu tellerimden kurtulacağım ama hafif bir çarpıklık varsa, dişlerinizi temizlemeye engel bir durum yoksa ve çok korkunç bir görüntünüz yoksa asla tavsiye etmiyorum, gerçekten ciddi bir sabır ve tahammül işi, ağrılar da cabası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tellerinden kurtuldun mu.telleri çıkardıktdan sonra başka bir aparat takıldı mı.benim 3-4 ay kaldı tedvinin bitmesine.

      Sil
  24. şu an bende diş teli kullanıyorum bence çirkinde gözükmüyor o dalga geçen kişilerin dişi büyüyünce yamuk yumuk olacak benim ise inci gibi ...

    YanıtlaSil
  25. Ben önceden damaklı kullanıyordum. Damaklının tedavi süreci bitti ve doktor yıldız deniliyor sanırım bu telden takmam gerektiğini söyledi. Randevu günüm geldi. İlk başta açıkcası epey korktum fakat sonra kendi kendime sordum bu dişler mi ? daha iyisi mi? diye. Kararımı pozitif yolda verdim. Ama en çok aklıma takılan olay ise bu tel aparatı falan takılırken diş deliniyor mu ?

    YanıtlaSil
  26. Merhaba 2 hafta oldu tellerim takılalı. Üstelik şeffaf da değil metal olanlarından kullanıyorum. Diş tellerimi gerçekten çok seviyorum. Genelde diş teli kullanan kişiler gülerken ağızlarını ellerinle kapar yahut ağzı kapalı gülümser, oysa ben ağzımı açarak kahkaha atarak gülüyorum, çünkü tellerim benimle güzel ve ben de tellerimle güzelim :) 2 yıl ağzımda kalacaklar 2 yıl beraberiz,sonrasında apareyler kullanacağım.

    YanıtlaSil
  27. teller takıldığında sigara içilmesinin heran gibi bir sakıncası varmıdır?

    YanıtlaSil
  28. bende yakında takacağım. çok yardımcı oldunuz teşekkürler

    YanıtlaSil
  29. 12 yaşındayım. Devlet hastanelerinde diş teli taktırmak 2 3 yıl alıyor diyorlar. Doğru mu?

    YanıtlaSil
  30. ben bugün taktırdım ve görüntüsü çok kötü olmasada arkadaşlarım ne der bilmiyorum dalga geçmelerinden çok korkuyorum :(

    YanıtlaSil
  31. ben 12 yaşında olmama rağmen diş gelişimim bitmedi. yaza kadar biter diye düşünüyorum. yaz olunca tüm dişlerime dolgu yapılacak sonra diş teli takacaklar. diş teli takınca ağzımı elimle kapatarak gülme vs. sorunum olmaz ama beni tek düşündüren şey canımın yanıp yanmayacağı... :(

    YanıtlaSil
  32. slm benım don dıslerım yukrda altında d 2 dıs vr doktor gıttım 2 ana dısımı cektı sonrada bugun damaklı tel taktı acı yok hatt grım bıle yok. sbıt tel neden takmadınız dedım onlar senın dsını duzeltmez dedı ma sızın yzdıklarınızı okuyunca morlım bozuldu :( doktorum gayet guzel olack dedı 8 yada 1 sene ıcınde anlamıyorum kıme ınnıcam delırmek uzereyım

    YanıtlaSil
  33. ilkten bende korkmuştum ama korkulcak bişi yok teller takılırken uyuya kalmışım :)) o derece 2.ayıma giriyorum alt dişlerime 3 gün önce takıldı bişi cigneyemiyorumm

    YanıtlaSil
  34. Merhaba arkadaşlar, bende diş teli takıyorum ve 3 ay oldu yaklaşık. Gerçekten artık dayanamaz bir hale geldim 3 ayda mı diyenler elbet olabilir aslında benim icin hersey guzel gıdıyordu, en sınır oldugum kız bıle cok yakısmıs dıyıp gulumsedı ve benle oldukca ılgılendı ama en yakın 2 arkadasımın 2 gun once soyledıgı sozler benı cok uzdu ve her gece aglıyorum : ( Bir arkadaşım mavi gözlü ve kısa saçlı ) bende cok sevdıgım ıcın : Mavısım kısa saclım dedim ve gulumsedım arkadasım verdıgı cevap : Senın o dıslerını soker g**** sokarım dedi ve dıger arkadasım : ahah benım dıslerım cok duzgun neyse kı dedı ( Gerçekten o anda aglıycaktım ama Demi'yi dusundum ve dayandım eger aglarsam daha çok dalga gecebılcegını dusundum ve dayandım.


    Ben su an 12 yaşındayım ve tam 6 senedır ortodontide tedavi gordum evet tam 6 sene ve tellerim takıldı sonunda...Dedım ya 3 ay oldu ıste. Benım taktıgım dıs tellerı yıldız dıs telı olarak gecıyor, ilk taktıgım 5 gun olcem sandım ve dudaklarım ve cevresı sıstı konusamaz hale geldım nasıl desem kenarlarda olan 4. disler var ya vampir deniler heh iste oraalr cok sıstı 5 gun sırf corba ve ardından krem corba ve krem surmek boyle gecırdım ve cok basım agrıdı sankı dıs tellerım sıkılastı ve basımı sıkıyo ve basım zonkluıyo gıbı oldu.

    Yıldız dıs telı takanlar ( ayrıca su yıldız dıs telı http://www.atasehirweb.com/images/haberler/hangi_bozukluklarda_dis_teli_kullanilmaz_h14753.jpg ) sıze onerım asla sandwıch hamburger vs. ısırmalı seyler yemeyın hemen brekatleri koparır ve bırbırıne baglı olarak tum breketler kopar ve sıze bır faydası olmaz. Bugün 2. dıs kontrolume gıdıcem aslında breketlerım koptu o yuzden gıdıcem aslında breketlerın kopması benı uzdu ama azda olsa sevındırdı cunku dıslerımı gorebıldım aynada gercekten bırbırıye yanyana cok duzelmıs doktor baan 5 ay takıcaksın dedı ama 2 sene olmasından korkuyorum umarım oyle olmaz ve bunu soylemıycektım ama soylemeye karar verdım '' Benle dalga gecen arkadasım da dıs telı takacakmıs '' ben onla dalga gecmıycem ınsanlıgı gorsun su an ılerıye baktıgımda bana dıslek veya tavsan dıslı at dıslı kopek dıslı demıyceklerını dusunuyorum ve bu benı mutlu edıyor ALLAHIM SEN BUYUKSUN TEK ISTEĞIM MAYIS SONUNDA DIS TELLERIMI CIKARMAK UMARIM OYLE OLUR

    KUCUK BIR TAVSIYE ARADA KACAMAK YAPIN KOLA ICIN BEN 3-4 KERE ICTIM TABI PIPETLE UNUTMAYIN HERSEY GUZEL OLACAK ASLA AGLAMAYIN BENIM HATALARIMI YAPAMYIN :)

    YanıtlaSil
  35. Adsız,

    Evet, var. Dişlerinin 2 gün fırçalamadığında lekelendiğinin çok kolay bi şekilde sarardığını farkedebilirsin. Hele ki kola da içersen..

    YanıtlaSil
  36. Geçen sene 14 şubatta taktırdım tellerimi. Oldukça istekliydim, pozitiftim bu konuda. Takarken hiç acımadı bile. Doktorum 2 yıl kalacağını söyledi ama 1,5 yıl bile olmadan yaklaşık 14 ayda çıktı tellerim. Çünkü asla şikayetçi olmadım hep dikkatli ve özenli oldum dişlerime karşı o 14 ayda, tedavimi aksatacak hiçbir şey yapmadım. Bazen oldu sıkıldım ağrılardan, ağzımda oluşan yaralardan, tiryakisi olduğum şeyleri içememekten ama pes etmedim. Hep bir gün çıkacağını düşündüm, o günü hayal ettim. Sonuçta ömür boyu kalmayacaklardı ya benimle. Şu anda bembeyaz inci gibi dişlerimle rahatlıkla gülebiliyorum. Herkes çok güzel olduğumu söylüyor. Size tavsiyem vazgeçmeden önce düşünün. Sizce de hayat boyu mükemmel bir sonuç, tüm bu sıkıntılara katlanmaya değmez mi ?
    Ve tedavinin süresi %50 size %50 doktorunuza bağlı. Dişleriniz ne kadar bozuk olursa olsun... Düzenli kontrollerinize giderseniz, uzak durmanız gereken yiyecek ve içeceklerden uzak durursanız, her gün en az 2 kez sabah ve akşam fırçalarsanız emin olun dişleriniz daha kısa sürede mükemmel olacak ve telleriniz çıkacaktır. Benim başlangıçta ön dişlerimden biri farkedilir bir şekilde baya yamuktu, alt dişlerim oldukça sıkışık ve yamulmuş vaziyetteydi, üstüne kapanışım da bozuktu ama tedavime gerekli özeni gösterdim ve yaklaşık 14 ay yeterli oldu benim için. Her şey sizin elinizde :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kac yasinda taktirdiniz

      Sil
    2. ben de diş teli taktırmak istiyorum. Doktorunuzun adı nedir acaba?

      Sil
    3. Haklısın %50 bize %50 doktora baglı banada ilk tel takacagı zaman 16 ay kalıcak dedi bugun itibari ile 26.aydayım ve en az bi 5-6 ay daha sürecek gibi görünuyor..

      Sil
  37. 18 yaşındayım yeni karar verdim diş teline malesef :((benimde dişlerim çok seyrek ve ayrıca altta üstte gömülü dişlerim var iki dişin süt dişi onları çekip sonra gömülü dişlerin için diş etini lazer ile yakıp dişlerini aşağı çekmeye çalışıcaz dediama çok korkuyorum 2 sene beklerim sorun değil elbet geçer de mutlaka iyi sonuç alır mıyım yoksa düzelmezsee :((

    YanıtlaSil
  38. ben daha diş teli taktırmadım .. o kadar üzülüyorumki sizden birinizden damaklı tel takanlardan ne kadar acı olduğunu ve konuşmalarının değiştiğiinimi öğrenmem lütfen cevap yazın arkadaşlar bende sizdne biriyim yakında bana da tel geliyor. çok mutsuzum derslerinizi etkiledimi ? nasılsınız şiçdi lütfen cevap yazın arkiler

    YanıtlaSil
  39. ben daha bu ay kullanmaya başladım hatta daha dün takıldı.öyle müthiş bir ağrı hissetim ki.diş teli takılan bütün dişlerim sallanmaya kökleri acı vermeye başladı.Bu yüzden pek bir şeyde yiyemedim.yemek yerken hangi dişimle parçalmak istesem onu dayanılmaz bir acı tutuyor ve böylece yemek bile yiyemiyorum.Tam bir işkence. Sizce bu normal mi?

    YanıtlaSil
  40. merhaba arkadaşlar... ben yakın zamanda diş teli taktıracam tedavini cok başındayım daha merak ettiğim bir kaç bşe var onları sormak istyrum diş teli takıldıktan sonra günlük hayatta konuşmamda bir sorun yaşarmıyım ?

    YanıtlaSil
  41. diş teli takıldıktan sonra günlük hayatta ne gibi zorluklarla karşılaştınız ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yemek yiyememek en azından bir süre :)

      Sil
  42. ya ben yenı taktırıcam tel takarken sorum yasıyo musunuz ne bılım acıyo mu ya da taktıktan sonra ne gıı seylerle karşılasıyosunuz

    YanıtlaSil
  43. hem diş teli hem gözlük :( moralim çook bozuk

    YanıtlaSil
  44. 29 yasimdayim 1 hafta oldu tel taktirali.normalde agri hic yok sadec yemek yerken cok dikkatli olmak gerekir.sonucunun guzel olacagini dusunerek olumsuzluklari kafamdan siliyorum.cenede bozukluk olmadiktan sonra yasi kimse kafaya takmasin :)

    YanıtlaSil
  45. Benim daha 13 gün oldu ilk 3gün gerçekten baya bi ağrıdı ama 4.gün azalmıştı. Şimdi 13.günümdeyim ve hiç ağrı yok yanaklarımaki aftlar ve dilimdeki yaralar geçti fakat biraz ısırmakta güçlük çekiyorum, 31inde kontrol var ama.. Olsun ya sonunda güzel olacak ya katlanırım ben 5 sene olsa bile..

    YanıtlaSil
  46. Benim dislerim sari biraz telleri cikartinca beyazlatma yapiyorlar mi?dislerim duzgun olcak ama beyaz olmadiktan sonra neye yarar ki

    YanıtlaSil
  47. bende bugün taktırdım gayette mutlugum sanırım tek sorun agrıması ve ya sızlaması degilde yemek yiyememem.

    YanıtlaSil
  48. ben 5-6 aydır kullanıyorum diş tellerimi ilk başta hiç alışamıyorsunuz fakat sonra alıştığınız zaman ağzınızda diş teli olduğunu bile unutuyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  49. Cikolata yerken eritip yesem sorun olurmu teli dun takdirdim

    YanıtlaSil
  50. Tel kullanmak aslında rahat doktorunuz dengesiz olmasın yeter ben her randevuya korka korka gidiyorum tedavim doktorum yüzümden gerilemeye başladı

    YanıtlaSil
  51. Merhaba arkadaslar ben 10 aydir seffaf dis teli kullaniyorum, insallah bir ay sonra cikacak. Konusmada bir sikinti yasamazsiniz, yani illaki konusma degisiyor ama oyle fark edilir boyutta degil en azindan dizilerdeki filmlerdeki gibi degil. Bir de discilere ne kadar zamanda cikar gibi sorular sormayın, bana en az 1 bucuk yil diyorlardi 1 yıl dolmadan çıkıyor. Bu sadece sizi uzer, genellikle dedikleri zamandan once cikiyor çünkü. Suan tellerimden nefret ediyorum ben de tabiki ama sonucta degiyor :)

    YanıtlaSil
  52. ben 2 sene headgear taktım.herkes çok tatlı olduğunu söyledi.şu anda sabit tel kullanıyorum.ayıcıklı,o denli tatlı ki!ben şuan 13 yaşındayım.tedavie başladoğımda 10 yaşındaydım ve dişlerim rezaletti.şimdi ise...o 3 sene benim dönüm noktam oldu.inci gibi dişlerim var artık...

    YanıtlaSil
  53. Merhabalar ben de normal metal olanlardan taktırdım. Bir düşündüm de bugun tam 1 hafta olmuş. Yalnız şöyle bir sıkıntım var. Bir tane dişim var dilim değdikçe sanki bana sallanıyor gibi geliyor. Normal midir? Çevremde hiç kullanan yok... Fikir verecek olan varsa sevinirim. Yoksa diş doktorumu mu arasam hemen???

    YanıtlaSil
  54. Ben diş tellerimi daha dün taktırdım Ve şeffaf benimkiler Ama arka taraflar metal bugün kahvaltı yaparken arkadaki braketlerden biri düştü yemeğime çok dikkat ediyorum koparma hareketleri yapmıyorum ama düştü yinede çok korktum bide bişey sorcam dişlerimdeki düzelmeyi ne kadar zamanda görebilirim bi sitede 4. ayda diyodu siz ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında lütfen yardımcı olun Acilll!!!

    YanıtlaSil
  55. Ben diş tellerimi daha dün taktırdım Ve şeffaf benimkiler Ama arka taraflar metal bugün kahvaltı yaparken arkadaki braketlerden biri düştü yemeğime çok dikkat ediyorum koparma hareketleri yapmıyorum ama düştü yinede çok korktum bide bişey sorcam dişlerimdeki düzelmeyi ne kadar zamanda görebilirim bi sitede 4. ayda diyodu siz ne düşünüyorsunuz bu konular hakkında lütfen yardımcı olun Acilll!!!

    YanıtlaSil
  56. Ben 30 yaşındayım ve sabit tellerimi 7 Mayıs'ta yani yaklaşık 1 ay önce takdırdım. Benim ön üst dişlerimden bir tanesi gerideydi ve alttaki ön dişlerimden bazıları çarpıktı. Bunlara ek olarak kapanış bozukluğu vardı yani ağzımı kapattığımda üstteki dişlerim alttaki dişlerimin üstünü tamamen örtüyordu. Kapanış bozukluğunu gidermek için sabit damaklık takıldı. Tellerin takılması canımı hiç acıtmadı. Hatta dişlerin hareket etmesinden kaynaklı bir ağrı da çekmedim. Dişlerin üzerine bir baskı uygulandığından elbette bir hassasiyet oluşuyor ancak dayanılmayacak düzeyde değil. Ancak takdırdığım sabit damaklık (kapanış bozukluğunu gidermek için) çiğnememe engel olduğu için ilk bir hafta yemek yemede zorlandım. Daha çok püre ve çorba tarzı yemekler yiyerek ilk hafta sendromunu atlattım. İlk haftadan sonra hem hassasiyet hem de yeme sorunu önemli ölçüde azalıyor. Hatta ikinci haftadan sonra tellerin varlığını dahi unutuyorsunuz. Bugün de ilk tel sıkıştırma işlemi için doktora gittim. Tel sıkıştırma işlemi de hiç canımı acıtmadı. Ayrıca bugün lastik takıldı hem sağ hem sol arka iki dişime. Bu lastikleri yemek yerken çıkarmam ve onun dışında gün boyu takmam gerektiği söylendi. Açıkçası lastik hiç bir şekilde can acıtmıyor. Konuşmamda da bir sıkıntı yaratmıyor.

    YanıtlaSil
  57. size şöyle bişey söyliyim diş teli en güzel aksesuardır hele bir de dudaklarınız koyu renk ve dolgunsa tumblr girl olursunuz bildiğin :D inceysede mavi ve gri telle pembe dudak ve parlatıcılar çok tatlı duruyo ben takmıyorum ama takıcam ( dişlerim ayrık) ve takmak için cn atıyorum takamayacaklar için syleyeyim kendinizle barışık olun ve gülün hiçbirşey sizden ve mükemmel gülüşünüzden önemli değil benim dişlerim ayrık ama güzel bulanlar bile var unutmayın bunlar sizin karakteristik özellikleriniz :D ayy çok konuştum yine :D

    YanıtlaSil
  58. Diş Telimi taktırdım ama yemek yiyemiyorum sağ tarafım sallanıyor normal mi

    YanıtlaSil
  59. ben de büyük ihtimalle tel ve damak takacağım ve moralim son derece bozuk çünkü ben gözlük de takıyorum iyice metal adam olacağım :(( bir diğer sorunum da tel ve damak takınca konuşmamın peltekleşiceğinden ,zorlanacağımdan eminim :(((

    YanıtlaSil
  60. merhaba ben dilek bende diş teli maratonuna yeni kaTILDIM AMA ÇOK KORKUYORUM ACISINDAN ALIŞIRSIN DİYORLAR AMA ben alışamam sanıyorum ve yukarıdaki açıklama ve örnekler çok güzel moralim yerine geldi ama durumumuz olmasına rağmen ben çok yüklü para vermek istemiyorum bana cimri diyebilirsiniz ama kim 5000tl vermek isterki ? ama neyseki ileride düz dişlere sahip olma düşüncesi bana biraz olsun cesaret veriyor ....

    YanıtlaSil
  61. ben 03.09.2014 yani dün taktırdım bir saat sonra acır diye bekledim acıma vs yok hiçbirşey doktorumu aradım dirençlisin hissetmiyosundur dedi ama tellerin çıkmadığından da eminim anlamadım açıkçası

    YanıtlaSil
  62. merhaba bende diş teli kullanacağım fakat bazılarında telin etrafında dışarıdan çember birşey oluyor bilen varsa hangi durumlarda takılıyor söyleyebilir mi? :)

    YanıtlaSil
  63. Arkadaslar merhaba benim ondeki iki disim digerlerinden uzun tel bu dislerde ise yararmi nolur yardim edin butun dislerimin ayni boyda olmasini istyrm uc gun once tel takildi

    YanıtlaSil
  64. bana da takılacak birkaç ay içinde taktıracağız sinirimi bozan şu çikolata işi oldu ya ben çikolataya aşıkken nasıl olur bu uff ama şöyle düşünüyorum eğer abur cubur yemezsem kilo almama konusunda yol kat etmiş olurum değişik bir düşünce tarzım var

    YanıtlaSil

Copyright © 2015 Neler Oluyo?
| Distributed By Gooyaabi Templates