27 Haziran 2011 Pazartesi

Vampir Günlükleri'ni Tanıyalım


Vampir Günlükleri'ni duymuşsunuz. Çoğunuz isminden dolayı klasik vampir dizisi zannediyorsunuzdur. Eğer cevabınız " Evet. " ise yanlız değilsiniz. Çünkü diziyi izlemeden önce açıkçası bende öyle düşünüyordum. Sonra bir gün arkadaşım söyledi ve tavsiye etti. Cnbs-e'de türkçe dublajlı ilk sezonu geçen haftalarda bitti. Bende başından yakalamayamadığım için internetten alt yazı olarak izledim. Amanın ! Nasıl bir  dizi bu böyle. İlk altyazılı olduğu için sıkılırım diye düşündüm ama öyle olmadı. Dizi gerçekten sürükleyici. Sakın " Alacakaranlık " la kıyaslamayın. Çünkü Vampir Günlükleri, Alacakaranlık'tan önce yazıldı.Dizinin konusunu birde benim ağzımdan dinleyin.


 Elene küçük bir kasabada ailesi ölmüş bir kızdır. Küçük kardeşi Jeremmy, uyuşturucu kullanır ve derslerle pek ilgisi yoktur. Bu iki gence bekar teyzesi Jenna bakar.  Elena okulunda Stefan adında bir gençle tanışır. Stefan ona hayatında olumsuzlukları unutturmuştur. Ama Elena bir şeyden süphelenir. Ne olduğunu bilmez ama Stefan'da garip bir şeyler vardır. Bu sırada da Stefan'ın intikam isteyen abisi Damon karşısına çıkar. Stefan onu ne kadar göndermek istese de başaramaz. Damon, Katherine'in ölümünün onun suçu olduğunu düşünür.Sonra Damon'da Elena'yı farkeder. Ve Katherina'e ne kadar benzediğini... Elena, Stefan'ın sırrını çözer ve onun yalanlamasını beklemek için evine gider. Ama beklediği olmaz. Stefan bunları doğrular. Stefan ve kardeşi Damon vampirlerdir. Damon, Katherine'e benzeyen Elena'dan etkilenir. Ama onun amacı farklıdır. Eskiden vampir sevgilisi olan Katherine'i mezardan çıkarmaktır. Çünkü eskiden köy halkı Katherine'in vampir olduğunu öğrendiğinde onu ve onun gibi diğer vampirleri eski kilisede yakmıştı. Ya da yaktıklarını zannetmişti. Çünlü Damon, Katherine'in cadı uşağı olan Emily'le anlaşmış onu koruması için büyü yaptırmıştı. Onunla birliyte diğerki vampirlerde korunmuştu.Karşılığında Damon, Emily'nin soyunu koruyacaktı. Tabii o zaman  Damon ve Stefan vampir değildi.  Stefan, Damon'ın planını çözdü.Katherine'in geri gelmesini istemiyordu.Çünlü o artık Elena'yı seviyordu. Katherine'e  benzediği için değil, onu gerçekten seviyordu. Evet, tahmin ettiğiniz gibi ikiside eskiden Katherine'i seviyorlardı. Katherine ikisinide oyaladı ve kanını içirdi.Katherine kanı vucudunda olduğu sürece zarar gördüklerinde ölmeyeceklerdi, vampire dönüşeceklerdi. Tabii bu 2 genç, Katherine'i köy halkı kiliseye götürürken kaçırmaya çalıştı ve öldü. O gün ikiside vampire dönüştü.Ama Katherine'in planı farklıydı. O kaçmak istemiyordu. Onu kaçıracak zaten birisi vardı. Katherine o gece o kiliseye hiçbir şekilde girmemişti.Damon onun peşini bırakmadı. Ve kiliseyi açmakta kararlıydı. Ama bilmiyordu kilisede Katherine dışında diğerki tüm vampirler orada olacakğını... Damon bunu öğrendiğinde çılgına döndü ve Katherine'den nefret etmeye başladı. Artuk onun hedefi Elena'ydı. Damon, Elena'ya aşkını tam olarak söyleyemese bile hareketlerinden belli ediyordu. Stefan bu durumdan hiç hoşnut değildi. Elena kimi seçecekti ? Damon mı Stefan mı ? Yoksa Katherine gibi ikisini de mi ? Katherine dışardaydı ve iki erkeğide elinden alan Elena'yı arıyordu.

 Dizi böyle devam ediyor ve ani olaylar ağzınızı açık bırakıyor.Vampir Günlüklerini 2. Sezona kadar izleyebilirsiniz. 3. Sezonu Eylül ayında Amerika'da yayınlanacak. Dizi Siz de karekterleri tanımak istersiniz diye düşündüm ve onları kısa kısa tanıttım :)


Nina Dobrev - Elena Gilbert / Katherine Pierce 
Nina  / Elena Gilbert


Nina / Katherine Pierce
22 yaşında olan Nina, dizide 2 karekteride aynı anda candırarandırmanın üstesinden rahatlıkla geliyor. Bunu dizide de görebilirsiniz. Onu " Oda Arkadaşım " filmindede görmek mümkün. Ama sadece 1 sahneden rol aldı. Dizi arkadaşı Ian'la ( Damon ) ne kadar aşk dedikoduları çıksada hepsini yalanladı. Onların resimlerine baktığınızda sizde farkedeceksiniz ki böyle bir şey var.  Nina 3 Mayıs'ta Twitter'ına İstanbul'a gelmek istediğiyle ilgili tweetler attı. Bir çok söylentiye göre Nina 12 Temmuz'da Vampire Günlükleri setiyle İstanbul'u ziyaret edecek. Tabii bunun doğruluğu ne kadar bilmiyorum. Böyle bir açıklama yapmadılar

İşte tweetler:

@paintaworld: Charming hotel by the Blue mosque, boat-ride on the Bosporus, colorful markets, byzantine.." sounds beautiful!
"@paintaworld: Sultan Ahmette çekici otel, boğazda tekne turu, rengarenk çarşılar, Bizans .." Kulağa güzel geliyor. 

I want to go go so bad! “@paintaworld I'm so bringing you to Istanbul! The ultimate cocktail of exotism, modernity, .."
Gitmeyi  çok çok kötü bir şekilde isiyorum! "@paintaworld  gerçekten ikna ettiniz beni Istanbul için! Egzotizm ve modernite karışımının zirvesi,.."



Herkes onların gelmesini umut ediyor.19 yaşında oyunculuğu seçti ve okulunu bıraktı. Nina aslında Bulgaristan'lı. Ama ailesinin işi yüzünden hep dolaşmış. Bu yüzden dizide bulgar olan Katherine'i başarılı bir şekişde oynuyor. Bu işe modellikle başladı ama dizi tekliflerini de geri çevirmedi ve oyunculuğu böyle adım attı.




Ian Somerhalder - Damon Salvatore

İan - Damon Salvatore


Ian 32 yaşında ve dizide tehlikeli abiyi rolünde. Nina'dan tam 10 yaş büyük. İan sadece oyuncu ya da model değil. Aynı zamanda yapımcı. Onu dedesi evlat edinmiş ve hala onun soyadını kullanıyor. 13 yaşında annesiyle babası ayrılmış. Yani pek parlak bir çocukluğu yok.Ama ona göre harika bir çocukluk geçirmiş. O da Disney yıldızları gibi modelliğe çok küşükken başlamış. 10 yaşından beri bu piyasada.Kolunda bir latince bir dövme var. Bunun anlamı " Burda ve Şimdi "











Paul Wesley - Stefan Salvatore
Paul - Stefan Salvatore

Paul 29 yaşında ve New Jersey'de doğmuş. 3 yıldan fazla  süreden beri  Torrey Devitto ile beraber. Hatta bazı dedikodulara göre gizlice evlenmişler. Kendisiyle birlikte  4 kardeşler ve o ailenin tek erkeği. Bu onun gerçek soyadı değil. Söylenemesi zor olduğu için annesinin izniyle soyadını değiştirmiş ve çok işe yaramış. Ailesi ona her zaman destek çıkmış. İlerki zamanlarda Paul'u bir yazar olarakta görebiliriz çünkü yazmaya bayılıyormuş .











8 yorum:

  1. caroline ya da tyler ı da koyarsanız çok sevinirim:)

    YanıtlaSil
  2. ian'ı çok seviyorum çok yakışıklı.intikam almak istiyor olabilir ama abartılacak kadar kötü biri değil.aslında gayet iyi biri(damon)

    YanıtlaSil
  3. Bayılıyorum bu diziye :) <3

    YanıtlaSil
  4. vampir günlüklerini sürekli izliyorum ama yeni başladım sayılır 2.sezon dayım süpeer bi dizi elena ya acıyorum bir sürü olay yaşaşdı ve bana göre stefan yani paul wesley çoook daş :D

    YanıtlaSil
  5. offf yha damon yani lan somerhalder çoook yakışıklı tatlııı aman tanrım bn filmde damona üzüüyom elnayı seiyo bn olsm stefanı değil damonu seçerdm <3

    YanıtlaSil
  6. şu anda 6. sezonun başlarındayım elenanın damonu sevmesine rağmen ben hala stefanı tutuyorum

    YanıtlaSil

Copyright © 2015 Neler Oluyo?
| Distributed By Gooyaabi Templates