2 Temmuz 2011 Cumartesi

Sanal Dünya

   Yeni gelişen gençliğin en büyük sorunlarından biri de bilinçsiz bilgisayar kullanımıdır. Bu kullanıcılar 2 gruba ayrılır. Bilinçli ve bilinçsiz kullanım... Bilinçli kullanıcılar tamamen kendini geliştirmek için bilgisayar başındadırlar. Onlar için zaman önemli değildir, uzun süre başında kalabilirler çünkü boşa geçen bir süre yoktur. Bilinçsiz kullanıcılar için de zaman önemli değildir çünkü kendilerini o kadar çok kaptırmışlardır ki zamanın geçtiğini bile anlamazlar. Bilgisayarı oyun ve sosyal ağ için kullanırlar. Birde ödev ya da iş yapmak için başına geçip saatlerce başka şeylerle ilgilenenler vardır -ki onlar belirlediği amacın çok uzaklarındadırlar. Aileler ne kadar oynamama konusunda israr etseler bile hep aynı şey olur, kullanıcı bilgisayarla buluşur.


 Bilgisayarın ilk çıktığı zamanlar daha bilinçli kullanıldığını düşünüyorum. Çünkü; fiyatı yüzünden sayılı evlerde bulunuyormuş ve internet diye bir şey olmadığı için oyun siteleri, sosyal paylaşım siteleri gibi bağımlılık yapan siteler yokmuş. Bu nedenden dolayı kullanıcılar ihtiyaçları kadar kullanıyor, bağımlılık haline getirmeden kapatıyorlarmış.

  Teknoloji geliştikçe ailede iletişim sıkıntısı yaşanıyor. Bağımlı kişi kendini sosyal yaşamdan çekip, sanal bir dünya oluşturuyor.Bu da iletişim çatışmasına neden oluyor. Bilgisayarın yapılma amacı önemli bilgileri saklamak ve insanları gereksiz kağıtlardan kurtulmasını sağlamaktır.Fakat bu ürün geliştirildikçe amacı tamamen değiştirilip eğlenmek ve zaman harcamakla yer değiştirdi.

1 yorum:

  1. ben zamanımın çoğunu stardoll da geçiriyorum eğer stardoll oynuyorsanız beni ziyaret edin kullanıcı adım miranda-30-emma

    YanıtlaSil

Copyright © 2015 Neler Oluyo?
| Distributed By Gooyaabi Templates