29 Ocak 2012 Pazar

Dizi Bağımlısı Olan ?

Başlıkta gördüğünüz gibi böyle bir bağımlılığı olan var mı ? Mesela benim Supernatural dizisine yoğun bir ilgim var. Ben diziyi en başından yakalayamadığım için internetten izlemeye başladım. Kısa bir süre içerisinde 6.sezon'a kadar geldim. Bildiğiniz gibi dizi 7 sezon ve her sezonda 22 bölüm var. Her gün en az bir bölüm izlemeyince sanki bir şeyler eksik gidiyor hayatımda :D Bu gerçekten çok garip. Şimdi kara kara düşünüyorum. Eğer 7. sezona kadar gelirsem mecbur diziyi haftada bir izlemeye başlarım. Belki bu benim için daha iyi olur. Aslında pek bir bağımlılık olarakta sayamayız. Sonuçta 15 tatildeyiz ve koca bir gün yapacak hiç bir şey bulamıyorum. Supernatural ile  birlikte The Vampire Diaries ve The Secret Circle'ı da izliyorum. Ama onları sadece zaman kaybetmek, günümün boş boş oturmakla geçmesini engellemek için izliyorum. Sizin bu dizilerle ilgili düşünceleriniz neler ? Ben The Secret Circle'da Nick'in ölmesine üzüldüm. Gerçi o gitmemeliydi...Bence onun ölmesi seneryoya sonradan girdi çünkü dizi başlamadan önce afişlerde o da vardı. Sonuçta geçiçi bir rolü neden tanıtıma ve afişe dahil etsinler ki ?
 The Vampire Diaries'in 3. sezonu bence 2. sezonuna göre çok sıkıcı geçiyor. Dizi sanki heyecanını kaybetti gibi.. Hele şu Michael ile birlikte Klaus'u öldürme planları suya düşüp, Michael'ın öldüğünü gördüğümde; bilgisara bir yumruk çakıp balkondan aşağı atasım geldi. Klaus'u öldürmenin tek çaresi Michael gibi gözüküyordu o da ölünce Damon, Elena ve Elena'nın arkadaşları büyük bir umutsuzluğa kapıldı. Ama 3.sezon, Stefan'ın Klaus'un tabutlarını çalmasıyla başlayınca bizimde içimizde bir umut belirmişti.O umutta 12. bölümde Klaus'un tabutları geri almasıyla gitti. Gerçi Damon açılamayan 4. tabutu saklayabilmiş ve Elijah'ın tabutunu açıp kazığı çıkarmayı başarabilmişti. Bence bu bile dizinin eski temposuna döneceğine dair bir işaret.
 Ben Supernatural dizisinin 6. sezon 2. bölümündeyim. Eminim çoğunuz 7. sezondasınızdı. Daha benim izlemediğim bölümler var. Bu yüzden onun hakkında pek yorum yapamayacağım. Şuan izlediğim bölümde Sam, Samuel ile çalışıyor ve Dean Lisa ile ayrılıp Sam'e katılma kararı alıyor. Dean'ın Samuel'e güvenmemesi dikkatimi çok fazla çekti. Dean o avcı takımında Sam'den başka kimseye güvenmiyor ama Sam, aile kavramını hiç tatmadığı için Samuel'e, yani büyük babasına, körü körüne bağlanıyor.  Ben eminim o da Sam'e bir kazık atacaktır. Aynı  Ruby gibi.. Gerçi Sam'e de güvendiği pek söylenemez. Birden Samuel ile birlikte, belli olmayan bir sebepten dolayı o çukurdan çıktı.
 Bir de sizin yorumunuz alalım ?


  Aslında bunlar sadece bir diziyi takip etmek oluyor, bağımlısı olmak olmuyor. Kimileri var ki diziyle gerçek hayatı karıştırıyor. Dizideki bir karaktere tutuluyor ya da o diziyi saati saatine kaçırmadan izliyor. Bir ara "Küçük Sırlar" diye bir dizi vardı. Ben o dizinin konusunu ve karakterlerini pek doğru bulmuyorum. İnsanları lüks hayata özendiriyorlar. Çarşıda pazarda ürünlerin üzerinde "şunun yüzüğü, bunun ayakkabısı" diye yazılar görüyorum. Sırf o dizide Ayşegül kırmızı ruj kullanıyor diye insanlar birden kırmızı ruja akın etti. Başka bir örnek; Sıla dizisi. Bilmem hatırlar mısınız? Yayından kalkalı baya oldu ama o zamanlar "Sıla Tokası" diye  tokalar satılıyordu. Aşk-ı Memnu'nun olduğu zamanlar "Bihter Çantası" vardı. Şimdi ise gündemde "Hürrem Yüzüğü" var. 
 Diziler hayatımızı o kadar etkiliyor ki artık gerçek hayata taşıma çabaları içerisine giriyoruz. Bence hayatımızı diziler değilde biz yönetmeliyiz. 
 

3 yorum:

  1. kesinlikle. herkes özenti olmuş

    YanıtlaSil
  2. Bir diziyi severek izlemek ve takip etmek farklıdır. Kendini o dizinin içine dahil edip, ordaki hayali karakterlere benzemeye çalışmak farklıdır. Sözgelimi onun bunun yüzüğünü -bakınız;hürrem, deliyürek vb.- çantası, tokası gibi. Hatta bugün okudum. Umutsuz evkadınları dizisinde ne giyilse satılmış.
    İşte böyle abartınca millet, birileride yolunu bu bulup milyonları kazanabiliyor.
    Ne diyelim Allah dizicilere zeval vermesin.
    Bu arada Vampir günlerinin sadece ilk sezonu izledim. Güzeldi. Senin anlattıklarına bakılırsa suya çıkmak üzere. diğer diziye hiç bakmadım. O kadar fantastik diziler beni cezbetmiyor nedense. Arada boş vaktimde denk gelirsem.
    Çok konuştum. (:

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel anlatmışsınız...

    YanıtlaSil

Copyright © 2015 Neler Oluyo?
| Distributed By Gooyaabi Templates